!

jobb, job, jobb.. hela dan har jag jobbat! först stallet, (jag har morgon och kvälls pass när mona och sussi är i stockholm:)) sen ner tillstugan och jobba för pappa och sen stallet igen och sen hem duscha och nu ska jag dra ner till stugan och äta, sen får vi väl se hur det blir sen.

HARE!!


`

jag har inte varit hemma så mycket och det är derför jag typ aldrig har uppdaterat.
Jag har varit med challe typ hela helgen, hon for precis hem. I går var det träning för sussie, och det var verkligen den sorts träningen jag behövde! mycket volter, minskningar och att öka i både trav och galopp och sen på slutet så låg vi en och en på en 8 och i mitten stod en liten oxer. superträning, sen gick det väl inte superbra, men det behövs tränas på!
I lördags fyllde mamsen 47år. hon börjar ju bli gammal nu ju! Det var först tänkt attvi skulle fara till hörnesand på gatufesten och stanna tills måndag, men eftersom det skulle bli så mycket resande om vi ska till ulvön nästa helg.
Jag vet inte om jag ska fara, men vi får se.. :)

nu ska jag klä på mig kläder och göra mig i ordning, för vi ska till min morbror och äta middag. rolf är bäst på att laga mat, det blir alltid 3-rätters när vi kommer dit! :D underbart!!!
HARE!

morbröderna <--- rolf och tage--->

i´ts a beautiful day

underbaraunderbaraunderbara dag!! asså det finns inga ord som kan beskriva känslan jag har nu när jag rider måns! mitt självförtroende är på topp och jag blir så jävla glad av att se filmerna då jag hoppar måns! 

DS träningen gick hur bra som helst! det var banträning som gällde idag. först hade vi genomgång, jag måste bara tillägga att  jag älskar hans genomgångar för han förklarar verkligen varför vi ska göra det vi nu ska göra och varför man gör det. Man lär sig alltid något nytt. sen började vi att travhoppa lite, och sen så blev det en bana:)
första banan låg väl på LC-LB någoting, och jag tyckte det kändes bra föruton att han inte riktigt svarade för skänkeln, men när vi sen hoppade banan på 1m så gick det superbra! han lyssnade jättebra, dock kunde jag h varit lite lugnare. ni kommer få se bilder, när jag fått dem av challe:)  

Nu kom just klara och vi har massor att prata om sååå.. HARE!

<--- hanna och älsklings klara --->

I´m never growing up

idag var det ju somsagt daniel svensson träning och måns gick super! det var en massa övningar som var väldigt nyttiga, tex travbommar, bommarframför hindret, volt med hinder på mitten av volten, hoppa sett, linjer m.m. Man märker verkligen att det är nyttiga övningar som man alltid behöver nöta. idag var det ganska mycket markarbete och lydnad, och imorgon så tror jag nog att dett blir att träna bana och så :)
vi får väl se hur det går:)

jag vet inte om ni förstått det än, men min mamma och pappa bor just nu under deras semester i våran stuga. Det är ungeför en halv mil till stugan från vårat hus, så det är ju inte så långt. Det dumma med det är ju att det blir super jobbigt att fara dit ner helatiden och äta, för det finns inge mat hemma. Men det är väl något jag får leva med ett tag till. ja, men nu ska jag klä på mig kläder och sen böär det av mot maten! HARE!


i stugan med emma

(i förra inlägget så vet jag inte riktigt vilken tid det var, så jag har säkert skrivit fel år på video-klippen! )


film från förra danielsvensson träningen

130cm

2010 tor jag, iallafall vid jul.

sommar 2009

 2009 vid jul


danielsvensson!

idag har jag ridit måsse på banan. det gick väl sisådär.. men nu taggar vi daniel svensson som är imorgon och på fredag :):) det ska bli jätte kul, det var ju ett tag sedan vi tränade för honom!
Jag bju på nårgar bilder sen tidigare danielsvensson träningar :

jag och måsse 130cm




nu blire stugan d¨å  maria och sören kommit och hälsat på:) HARE!

jaaha

idag har jag inte gjort annat än att jobba för pappsen.. slöseri på sola-timmar tycker jag, men jag får jupengar iallafall. imorgon blire stallet:) då ska jag nog rida lite markarbete på banan men vi får väl se:)
nästa tävling är surf och då blir det LC+5, LB, LB+5 och LA för min del:) och LA:n är ju löag klassen och då får vi se hur div1 slutar!

bilder sen bettan får ni se på challes blogg, men jag bjuder på några:) HARE!




utmanad

Så här går det till:
- De som blir utmanade ska skriva sex sanningar om sig själva i sin blogg 
och samtidigt berätta om reglerna i spelet.
- När de genomfört utmaningen ska de välja fyra nya bloggare och göra 
en lista av deras namn. Efter att det är gjort ska man skriva en kommentar
åt dem för att låta dem veta att de är utmanade och ska läsa ens egen 
blogg för mer information.




6 saker ni inte visste om mig...

- jag la pussel med myror när jag var liten

- jag åkte fast för att ha kört snöskoter som 6-åring

- jag ramlade i på en båt när jag ville ha kakor och fick åka in på sjukhus för att limma i huvudet när jag var...kanske 5år? 

- jag kan nästa aldrig sitta still när jag sitter(måste alltid röra på foten eller nått)

- jag får ingen månadspeng(endast "pengar när jag behöver" )

- jag säger skoja i nästan varje mening jag säger.


Utmanade:
emma
elin
nisse
elvira

challe18år

jag vet, dåliguppdatering, men jag har ju vart hos challe typ hela helgen ju:)
jaa, i lördags så hade ju challe party hemma hos sig, vilket var väldigt kul! mycket trevligt folk. jag sov hos vanja den natten. På söndagsmorgon klev vi upp och moppade till stallet, det var då hoppträning. vi fick hoppa en bana som låg på 90cm kanske. det märktes på måns att han hade fått ett litet lov, men han gick endå bra:) sen när vi hade hoppat banan en gång så skulle vi byta hästar mellan varandra:) det var mycket roligt, jag fick rida diesel och det gick väl helt ok. det är väldigt nyttigt att byta hästar ibland då man märker sina svagheter bättre på den hästen man inte är van vid att rida.
efter träningen så for jag hem med vanja till mig och duschade och drog sedan till challe för att fika födelsedagsfika. jag stannade kvar hos challe när alla drog. Efter ett tag med datorn så gick vi ut och gick i 3timmar. Det var verkligen undrebart skönt att få prata av sig lite, och speciellt med någon som man vet, inte kommer gå och prata med andra om vad man snackat om:)
jag sov hos challe och idag så har vi varit på bettan med vanja, sanna, challe, sofie och erika ! mycket häligt, dock lite kalt:S

nu ska jag göra grejen och sen dra ner till stugan och äta och jobba. HARE!

mycket god mat bjöds det på!

jessica och jag

18-åringen och 17-åringen:P:P

+sofia!

All things are gonna happen naturally

nu blir det hem till challiiiiiiiiiiii och fixa partylåtar m.m inför lördagen tillsammans med challe och vanja!

Tack vanja du är en ängel!! (du vet vad jag menar<3.. eller kanske inte men jag vet vad jag säger och du är en ängel, min ängel!!)


(bilden är tagen av challe)

Maybe you were looking, but not really seeing

halloj!! imorse så for jag och sofia på stan en snabbis:) jag köpte inte nåt, utan följde mest bara med för att vara social. tänkte bara säga att DET ÄR GODIS HELG IHELGEN!!! satan jag ska äta godis tills jag spricker!
nu ska jag fara till stallet och ikväll så måste jag städa.. sen får vi väl se vad jag hittar på:)

tänkte bara visa er den största trollsländan jag någonsin sätt i hela mitt liv!



den satte sig på mammas byxor och åt på en humla:S


I can't tell you what it really is, I can only tell you what it feels like.

tjooo!! denna dag har varit bra :D
jag har idag solat och blivit brunare, jag har gått på stan med challe och vanja och köpt en tröja för 50spen på gina och en balsaminpakning då mitt hår typ inte finns längre för att det är så slitet sen blekningen och misshandeln med mössan:S och sen så har jag okså umgåtts med familjen:)

det enda dåliga med denna dagen har väl varit att jag fick typ så ont i min fot på slutet av stangåendet att jag typ började grina!! haha, satan vad det kan göra ont asså.. men det får man väl leva med ett tag nudå. ni ska få se lite bilder på håret, foten och tröjan :)



foten:(


håret.


tröjan:)
HARE!


ajaj..

mitt hår blir bara fulare och fulare ju mer jag kollar på det.. har jag gjort samma tabbe som förra året..?:`(
Dessutom så är min fot mörbulltad! blåmärken, skavsår, skrapsår och stukning av tå... jag ramlade i trappen.. hahah nej, men jag ramlade faktiskt, fast på en stege då pappa jagade mig.

Ihelgen fyller min bästaste finaste flicka år! challe blir 18sommrar;D, vilket inte är så dåligt! den 18de om jag inte mindes fel, såå GRATTIS I FÖRSKOTT!

HARE!


Livet är en gåta, du är gåtans svar

tjo:) idag så hade jag och vanja stallgrejset:) jag var där halv 9 typ pga min dumma moppe som inte vill starta... fixade stallet och red ut barbacka mot badplatsen. De har röjt bort rååmycket skog så jag och vanja höll inte på att hitta, men när vi väl hittade så ville inte hästarna sammarbeta med oss.. det slutade med att vi vandrade hemmåt utan blöta kläder.. haha, det kansek blir vattenhålan vid sandvägarna istället, det är mycket mer öppet och fint och där gilar måns att "bada". Måns gillar inte riktigt badplatsen, och det tror jag han aldrig har gjort, om jag nu minns rätt? Det är ju väldigt trång nergång och pinnar och kvistar ivägen, nej inte måns grej!

När vi var klara i stallet for vi hem till mig och fikade mackor och slingade mitt hår. Med mycket problem, så fick jag tillslut ljusare hår. det blev väldigt ljust, men faktiskt inte så faligt, dock så for inte utväxten bort lika mycket som jag hoppats på, men lite iallafall:)
Jag har käkat middag ner i stugan och nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, jag funderar på att ringa min älskling klara och fråga om hon vill hitta på något busigt. HARE!

dumma moppe!

vattenhålet -09
(ej badplatsen)

bildbomb

Jag måste bara säga att jag är så sjukt less på pappas jävla hemlagade snus...! det går ju fan inte vara i huset!

idag har jag förutom att luktat snus, målat hus vilket jag fortfarande inte är klar på, det kommer ta evigheter! Jag har också ätit middag med min mamma och pappa på ett café, jag tror det hetter bobergs eller nåt. jag åt en tacopaj som var riktigt go. När vi var i stan passade jag på att tigga mig till en hårfärg, nu ska vi se om jag får bort den jävla utväxten ifall jag slingar håret. hoppass! nu ska ni få en bildbomb från umeå:)


LA

LB

LA

LB

LA

LA

LB

LA

LA

LA

LA

LB

LA

LA
MSVB i bilder:









jag flyger inte av! :D måns är bäst! HARE!


Tänkte bara visa min lycka i LA när vi gick nolla och kom 3:a





Älskling!


helgen

tjo, den dåliga uppdateringen är för att min älskade dator inte vil fungera... men nu sitter jag på pappas arbetsdator och om han kommer på att jag sitter på denna så får jag pisk..:S Men jag kände att jag bara blev tvungen att berätta för er vilken underbar helg det varit:)
Måns har varit så perfekt att rida hela helgen, genom snäll och har bjussat och ställt upp de gånger jag trasslat till det för oss. Ni fattar inte vilken underbar känsla jag får när jag tänker på honom, ochatt de senaste tävlingarn har gått så bra!(dock gick det väl lite stappligt i stöcke menmen :))
iallafall
fredag:vi hoppade först en LC. Jag tyckte att måsse kändes jätte fin och vi var nolla fram tills omhoppningen då jag varit lite för mesig med min skänkel så vi fick ett stophopp typ. Ni vet sista skänkeltrycket innan man tar om hindret för hästen stannat, så hoppade måns..:O Underbara ponny! Dock hängde inte jag med och vi rev typ hela hindret. de resterande 2hindren gick bara bra :) LA så kndes måns ännu finare! Denna gång så red vi i lite bättre tempo och det gick hur bra som helst fram tills en linje, oxer-räcke 5 korta galoppsprång kom. Då tog måns inte riktigt min halvhalt och då gjorde jag ingenting och då rev vi räcket... lite surt men jag är jätte nöjd:)
lördag:jag hoppade först en LB. Måns kändes bara bra. Omhoppningen var kanske inte den snabbaste, men tillräckligt snabb för att vi skulle plocka hem segern:) LA gick väl sådär.. de tre första hindren gick inte så jätte bra. Jag såg endast språng som var för nära. men måsse kämpade på och på trekombinationen började jag få upp tempot igen. Vi var dubbelnolla och kom trea i klassen.:)
söndag:det var ju egentligen bara tänkt att jag skulle hoppa 4klasser, men eftersom det hade gått så bra och måns var pigg, så fullföljde jag NMet genom att hoppa MSVBklassen på söndagen. måns kändes bra, men efter lite taskig framridning av mig så var han väl lite tveksam. ettan gick bra, men sen på 2an så såg jag bara ett näraa. när vi sen kom på 4 så gick jag på honom i svängen med spöt, eftersom jag märkte att han blev lite sur på mig när vi kom nära det senaste sprången, måns tog ändå inte skänkeln och vi hamnade på ett "in i botten" språng..  6an var en trekombination och när jag då red på ett stort ville inte måns det och vi fick ett stopp. vi tog om den och då gick det bara bra, men på 7an så såg jag ett stort igen som måns inte ville ta så vi fick ett stopp till viket resulterar till uteslutning. Men jag är jätte nöjd över älsklingsponnyn i helgen! Han har varit pigg och glad trots värmen, och han har lyssnat på mig och hoppat som en stjärna! det känns faktiskt som om vi är på rätt väg nu *pepparpeppar*!

Idag så har ju sussi och mona farit utomlands och jag önskar de alllycka med vädret och hoppa att de har det supertrevligt där! vi stallflickor sköter då om stallet åt dem:)idag hjälpte jag vanja med hennes morgonpass så får hon hjälpa mig med mitt på onsdag:) Vi var väl klara vid 11 och sen så drog vi till brännland med challe, adam och alla hans kompisar typ:) det är ju så fint där:) vi hoppade från klipporna och steekte lite och sen for vi hem. (jag stannade hos vanja) vi såg lite på TV och sen åkte vi till någon badplats så willson och lakris kunde bada:) på hemvägen köpte jag och vanja en subway macka och sen drog jag hem.
nu sitte jag här och hänger vid datorn och ska väl titta på lite på bloggar å så:) HARE!
föresten, lite bilder kommer väl kanske imorgon på mig och måsse som jag har fått av rebecka:) TACK!

"Allt som vi verkligen älskar är oersättligt, och allt som vi kunnat tänka oss ersätta har vi aldrig i sanning älskat"

jaa, idag klev jag upp kl 7.30 och for till stugan och solade! jag försöker ju allafall, men det verkar inte bli så stor skillnad..
Iallafall så skulle jag ju måla(sommarjobb) och det började jag med kanske halv 10 och jag höll på till kanske 12. Jag målade typ kanske 7 brädor max och resten av tiden försökte jag i panik torka upp all färg som jag spilde på pappas fina bro..opss! Hah, sen for jag till stallet och red måsseälsklingen. som vanligt tävlingsrundan före tävling och denna gång följde challe på määärta och elin på queen med.
Badade måns när vanja, lovis och challe red ut. fixade finliret på måsse och sen var jag klar.
Innan jag for hem så blev det VATTENKRIG!! Först blev mobboffret lovis utsatt, sen bestämde jag och challe att ha en pakt mot vanja och lovis, hhehe sötvanja som fortfarande trodde att det var alla på lovis, blev ju dyngsur när vi tömde våra hinkar över henne istället:)
När det slutligen slutade så for jag hem, duschade ensnabbis och for till stugan igen. stugan blir verkligen superfin asså! före och efterbilderna kommer ju säga mycket om hur vi men mest pappa lägger/lagt ner jobb på denna hobby.¨

Nu har jag kommit hem och ska väl packa lite inför tävlingarna imorgon :)

Såg på challes blogg att mina bästa har tagit kort på varandra. Jag är så glad att jag har er tjejor!

Bilder från stugan:







HARE!

eclipse

Idag har jag jobbat för pappa och nu blir det bio med klara och äntligen se ECLIPSE!! :D


hästar

okej, tänkte berätta lite om hästarna jag ridit då :)
Jag har väl alltid varit intresserad av hästar redan som liten, men har aldrig tagit tag i det eftersom jag är allergisk emot hästar, hundar och katter.. När jag var kring 6 år fick jag rida på min farfars häst Grim. Jag ville inte trava, emn alla som känner min pappa/farfar vet att de är väldigt envisa och det slutade med att jag föllav i traven och landade precis under hästen och vart livrädd för hästar.
När jag var kanske 9 så fick tessan hyra en häst under sommaren. Jag red den sommaren med tessan och tyckte det var väldigt kul. När jag sen fick höra att tessan red på stöcke pf så ville jag börja också. på julafton fick jag i julklapp att prova vara i stallet och pröva om jag blev allergisk.
Allt gick bra och jag började motionsrida Queen 2gg i veckan. Queen var en C-ponny och vi hoppade aldrig tillsammans.



Jag red henne i ett år och under året så hade mina dagar ökats till 4 och jag red nu ridskola en utav de 4 dagarna.
Det blev hästbyte och jag började rida farino.
Jag var svin rädd för honom i boxen, då han "attackerade" när man öppnade boxdörren..:SHaha
Men iallafall så hoppade jag och farino någon hopptävling tillsammans och jag tyckte det var väldigt läskigt när allt gick så fort ibörjan då du knappt kunde styra honom :D  jag hoppade LD-LC med farino. Farino var en B-ponny.



efter 1 års tävlande, bytte jag och tessan så jag fick rida golden som jag tävlade endast en gång LD-LC tror jag. Golden är en B-ponny.




Golden såldes och jag fick farino igen.:) men inte länge.. På vintern hade jag ridit i stallet i 2år och jag var 12, då köpte stallet "apan". Jag minns hur seg jag tyckte hon var.. och tjurig så in i helvete!
Hon var ganska oriden vad jag vet och jag fick hjälp med att rida henne av pernilla i början. Apan är den häst jag utvecklats mest på inom hoppningen och även i dressyren lärde vi oss tillsammans hur vi skulle förbättras. Apan är nog den häst jag flygit av på mest av alla jag ridit. Jag föll väl av 4-5gg varje hoppträning. och även i dressyren föll jag av mycket på henne, men mindre. Jag och apan har ganska många plaseringar, men få vinster. faktiskt endast 1, men det var ett DM-guld, och jag var så lycklig att det gick inte att beskriva! Jag och apan tävlade klaser upp till MSVB som vi debuterade när jag red henne som ungponny. Jag föll av i en trekombination, och jag minns att hon hjälpt mig runt hela banan .. stackarn, men hon är ju bäst!





jag var ju 13 år då jag slutade rida henne och jag började istället rida C-ponnyn Bella.
Bella var superseg, men älskade att vara i skogen och busa! Jag och bella fick ett roligt år tillsammans då vi tävlade div 2. Jag och bella tävlade upp till LB, men vi var väl mest stabila på LC höjd.






Efter året med bella fick jag måns som tävlingshäst. Jag har ju nu ridit måns i snart 2 år och det har gått upp och ner. vi har varit med i eliten 2009 och komm 3:a totalt, har tävlat upp till MSVB, men efter konfermationen så brakade allt och allt blev bara fel.. det är väl fortfarande inte helt stabilt mellan mig och måns men det är på rättspår hoppas jag. Vi är iallafall med i div 1 nu och taggar som fan omgång 3 då det avgörs vem som tar hem allt. just nu så ligger vi på delad första plats. med måns har jag utvecklats väldigt mycket, speciellt vad som gäller när vi reser och tälat då vi varit ända nere i högbo. Jag hoppas att det fortsätter i rättspår med måns och taggar nu sönder inför helgen då det är hippotävlingar!









UNDERBARA MÅSSE!


sjuk

jag är sjuk.. på dagen märks det typ inte förutom att jag är typ lite snorig, men på natten kommer hostan.. morgonen blir inte heller roliga när jag knappt fått en blund och hostmedicinen slutat verka..
Stackars vanja som imorse fick vakan morgonen med baciller och hosta.. klart hon inte kunde somna om...

nu ber vi för att vanja inte ska bli sjuk och att jag ska bli frisk! :)

Jag har ju varit med vanja idag. vi har sett på film, busat med hennes hundar och sen har jag hjälpt henne lyfta lite saker ner till hennes nya rum i källaren:)
Nu sitter jag framför datorn och skriver med nisse, skriver blogginlägg, lyssnar på musik, och funderar på vilken film jag ska se senare.

på hippo (ihelgen) ska jag hoppa LC, LA, LB, LA :)
HARE!
Måsse på surf

tävling

ihelgen var det ju hopptävlingar. helgen för mig har väl inte varit så bra, men sådär..
lördag: jag hoppade en LC, som var en A1a (grund först om du är nolla så får du hoppa omhoppning) ja, grunden var väl sisådaär, jag blev ganska dragande i handen och det blev inte ett riktigt bra flyt,men vi nollade. I omhoppningen så skulle jag testa mer på måsse och hoppa snävt och snabbt, vilket vart en katastrof! Hoppade före, hoppade efter, sterssade ihjäl mig och måsse oc allt belv bara bajs..(måsse blev plasserad! 5:a kom han, inte vi, han)
söndag: hoppade en LB A1A. Han kändes mycket bättre igång för skänkeln idag, när jag tryckte fram honom så lyssnade han jätte bra, och samma fast tillbaka. Grunden kändes super! mycket bättre än i LC, och vi nollade. Sen så i omhoppningen så gick det bättre än förra omhoppningen, men tyvärr så bestämde jag mig för att inte kunna styra och inte avnvända ytterskänkeln och vi red förbi hindret.. haha, men måsse var superduktig som alltid !!!

Nu ska jag hem till vanjiii och chilla framför en film:)
JUSTE, jag har beställt bilder från rebecka så det blir bilder från piteå, stöcke och umeå då :) HARE!

2009

sola

jag och vanja ska dra och sola nu på stöcksjö, sen vid 2 ska vi fara till stallet:) HARE!

solning på konfan i simpis


love the way you lie

ja, som sagt har jag gått på stan idag med klara, detta är inköpen: rosa BH+trosa
En sådan fast ljusrosa. BH 129kr Trosa 59kr HM
jag köpte aldrig en väska för jag glömde presentkortet... jag och klara gick på stan en snabbis bara och sen for vi hem med mammsen vid 6. Hem och åt och klippte gräsmattan klart och sen for jag till klara igen. Den fuskiga skitungen fick ju typ värdensbästa sommarjobb och tjänar 87kr i timmen. Jag själv ska typ arbeta för pappa och han får man typ 7kr timmen och får slita aset av sig! Iallafall så for jag hem för klara skulle sova-upp 6på morgonen typ eller nå. Nu har jag precis satt mig vid datorn och innan bakade jag kaka till stalle. HANNAS KAKA de ni! Taggar iallafall middagen och länktar till tävlingarna! Det är alltid lika roligt att ställa ut alla fina blommor på banan dagen innan tävlingarna, och sedan komma på morgonen och se den fina banan, ååh älskar verkligen finamysiga stöcke ponnystall<3
Tänte skriva lite om pållarna jag ridit någon dag om ni vill det :)

Tänkte också dela med mig av en bra låt:) HARE!


Drömmar kan vara konstiga, speciellt när man inte förstår dem.

idag ska jag vara meed klara, det var rålängesen vi var med varandra.
Vi ska gå på stan kl 4 då klara slutar jobba. Jag ska köpa  underkläder, och en väska tror jag och sen ska vi moppa hem tillsammans.ikväll kanske det blir att sova hos klara, vi får väl se var vi kommer göra.

imorgon är det jobbardag i stallet kl 5,jag ska väl fara ut bara ta det lugnt med måsse och några stallvänner. Vi brukar alltid fara tävlingsrundan, viket är skritt runt ett kvarter trav runt ett annat och skritt tillbaka runt det första kvarteret, vilket är en runda på ca.30min. Sen kl 7 på kvällen är det middag med alla stöckepf-människor och det brukar alltid vara väldigt god mat och trevliga glad människor<3

nu ska jag sminka mig som jag inte har gjort sen typ skolan slutade..:S hahha, men det är ett måste eftersom min hy inte är på topp. HARE!



klassångest.

suck... jag kommer sakna ihjäl mig av min gamla klass.... :( stackars mig!

tur jag har mina favoriter<3




+ er andra!<3 men inte ni som jag inte gillar..för er gillar jag inte.

RSS 2.0