BORIS HAR KOMMIT

Underbart söta lilla boris!
Jag, vanja och lovis skulle precis fara hem, då lille boris kom ut. Vi hade anat att det var nära till fölning när hon gick runt i boxen hela tiden. Han var ju urgullig. Han är brun med 2stycken strumpor bak och en stjärn i pannan :)
Det var faktiskt första gången jag sett en fölunge så ny. Han hade lite problem att komma sig på fötter en början men sen med lite hjälp gick det bättre. Det riktigt stora problemet var väl hur man skulle dricka mjölken.. Jag hoppas det löste sig men han fick ju i sig lite iallafall när vi hjälple honom:)

Måns gick väl sådär idag då jag red på vägarna. Skritten och traven var inga problem att ta skänkeln eller flytta sig för skänkeln, han var väldigt duktig fram tills galoppen, då han bara hängde sig på bettet och orkade verkligen inte anstränga sig. Jag busade av han lite och tänkte att det kanske skulle gå bättre nu, men icket! Fick an aldrig att trampapå, men jobbade då mer med markarbetet i trav och då var han superfin igen :) 



dotanördar

är hos challe nu. Challe sover, vanja och jag hänger vid datorn och har inte pratar på typ 2 timmar!hahah datanördar!
imorgon drar vi till stallet tidigt,(när nu tidigt är, det beror helt på hur trötta vi är men kanske vid 11) vi ska dit och SOLA!! :P haha, men nu tror jag att jag ska fråga vanja om vi ska sova, eller nå. godnatt



finns inga ord som beskriver denna underbara ponny!
älskade måns!

MÅSSE

idag har jag varit i stalle från halv 11 till 6... jag har solat, målar, ridit, byggt bana, fotat, ätit melon och småsaker.
Måns var superfin idag. Jag red markarbete och jobbade skänkelvikninga, öppna, sluta, volter, bommar, galoppombyten.
Bommarna var mest till för bus på slutet då jag och challe körde "omhoppnings svängar" på dem.
Måns och diesel var busiga som fan och tyckte det var superkul!

Juste det har jag inte sagt, att det är stöcketävlingar i helgen och jag ska hoppa LC på lördagen och LB på söndagen:) Det blir nog super:)

ni ska få se bilderna när jag har fått dem av challe men jag bju på en:

FINVA?

sen ska ni få se filmerna från piteå:)
LC 2:a

LB+5 vinst

HARE!

mysmedchalle

det blir challe ikväll:P
vi ska hyra film och ja ha det trevligt, det var riktigtlängesedan vi var med varandra bara vi liksom :D
HARE!
p.s challe så måste vi ta nya bilder på oss för jag har inga snygga...

det här är de snyggaste:



uinderbara hårfärg.... eh.. blää!!


SOLA

idag vaknade jag kl halv 11 och gick ut till solen och solade i en timme. Det har jag länktat till att göra men jag har aldrig klivit upp i tid då väl solen lyser, men idag tog jag tag i det! :D Jag åt frukost och sen gick jag från min farmor med emma ner till stugan däre även farmor och mamma var. Stekte lite till i solen, sen for vi på loppis. mamma köpte lite grejor till stugan och hemmet, själv hittade jag ingenting..

Nu ska jag väl snacka med lite folk och höra var de blir ikväll, jag var rätt så sugen på att grilla eller något men vi får väl se:) HARE!




hej

ifredags for vi kring halv 12 till ö-vik efter att ha häntat upp vanja. på dagen var det väl lite lamt, men på kvällen blev det roligare, dock fans det inte så mycket att göra där,men vi spelade spel,och såg på film m.m
på kvällen fick vi sova i en bagarstuga vilket var väldigt mysigt! en sån stuga vill jag ha! mamma? pappa?snälla!
iallafall när vi gick dit för att sova pratade vi ett tag och lyckades tillsist somna när klockan var typ 5.

nästa dag vaknade vi kl 12, åt frulle och vi fick då höra att vi skulle stanna en till dag.
vi åkte vattenskoter och ring efter vattenskotern vilket var väldigt uppskattat från min sida.
Kvällen var väl inte en höjdare då vi var trött på att spela wii, så vi somande väldigt tidigt.

idag åkte vi hemmåt vid typ halv 12, jag och vanja kom då försent till lektionen, så carro fick rida lille måsse:) såg bara bra ut! Jag och vanja skrittade ut på doris och bea eftersom bea tyvärr är halt pga ett sår på benet, men det såg tydligen mycket bättre ut idag och hon haltade typ ingenting. Doris var fet som en kossa, men rågullig!
Målade lite hinder innan jag for hem. Måste säga att det kommer bli väldigt fina hinder i år!

Jag bjuder på några bilder från i helgen:










ÖGONGODIS!


all this time goes by, still no reason why

jagvet.. dålig uppdatering, men det har typinte hänt något det sista dagarna..
igår var jag i stallet och sen med vanja. Vi såg på film och åt en supergod paj made by hannavanja. Vi såg först något film som jag inte kom ihåg namnet på, den var helt OK. Sen fick jag äntligen se avatar. det var superbra enligt mig, vilken faantasi den som gjort filmen måsta ha haft! På slutet av filmen fick jag inge svar när jag babblade på om filmen hur bra den var, och varför han gjorde så, och hur modig alla var m.m jag tittade då på vanja och insåg att hon nog sovit ett bra tag, haha :] Jag var inte alls trött så jag satte igång en till film, the ugly truth vilket jag har sett tidigare men jag tycker den är jätte bra.
i stallet idag så red jag vanja och jessica ut till sandvägarna och chillade runt, måns var duktigast som gick först! haha, men ni skulle ha sett nils när han hoppade över sprickan.. han var inte nådigt högt över!

Midsommarafton spenderas i ö-vik tillsammans med familj, vänner och vanja :) jag vet inte riktigt vad om kommer hända där borta men jag och vanja har snackat och vi har en reserv plan att fara in till centrum med kanske en moppe? om det blir tråkigt asså. Vi ska även badat om allt går enligt planerna. ;)
Vi kommer väl hem på lördag eftermiddagen eller något, så jag tror det blir att fara och rida på direkten då.
Nu ska jag väl sitta lite till på datorn eftersom det var väldigt längesedan.. :D

CHALLE OCH CARRO LYCKATILL I TIMRÅ!!!
hare!

sommarbild på pappsen!

Snart stöcketävlingarna<3

*

jag hade lite bråttom igår som ni kanske ser på det sista inlägget-en massa slavfel och konstiga meningar.. :D
Det var alltså så att jag fick en pokal, och det var det susanne lärt mig säga.. haha.

Jag och sofia hade ju iallafall  tänkt att hitta på något nu, men istället for hon iväg och spelade kubb med sina kompisar:( Solen lyser och jag tror att jag ska gå ut ett tag. Kanske gå en sväng med emma, min farmors hund och sen kanske ringa någon trevlig person som vill hitta på något idag.
Det kanske blir något inlägg ikväll också, men det beror helt på om jag har något att göra haha! HARE!




gaaalet!

månsärbästmånsärbästmånsärbästmånsärbästmånsärbäst!
helt sjukt vilken bra helg! Jag tävlade 3 klasser och fick 5 rosetter (lärt mig hur man stavar/säger nu tack susanne hiihi)   2:a, 1:a, 2:a(laget), 3:a och 2:a(totalt ACBD)

Lördag: Jag tävlade en L:C, måns var jätte duktig och pga av tabben på slutet så kom vi 2:a då sista ekipaget slog oss.. I L:B+5 tävlade ju jag med i laget jag gick nolla:) och totalt slutade vi på 4fel med laget och med det kom vi 2:a. Dock ligger vi på delad första plats med ett annat lag, sådet sög ju, men då blir det en spännande avslutning!Eftersom att laget inte kom till omhoppning så fick jag tävla inviduellt och sattsade mer på galoppen än på svängarna, vilket gav en första plasering :) Måsse den "segisen" slog 2:an med 5 sek haha! 

Söndag: jag tävlade jag en L:A Jaag red kasst och måns var bäst! jag la han typ nära helatiden och fick aldrig något flyt bara,men duktig som han är så hoppade han iväg vissa gånger så jag sa till honom.  Han räddade typ mig hela banan och vi kom till omhoppning. Jag vet inte riktigt vad jag gjorde första språnget men det blev inte bra iallafall.. sen släppte jag bara allt och red bra :) haha svårt att förklara men ni hästmänniskor förstår nog:)
måns sprang snabbt som blixten och vi blev 3:a inviduellt och blev totalt 2:a i ACBD-cupen! 
Jag är supernöjd. Måns har varit super hela helgen, pigg och glad!

Nu ska jag och sofia hyra en skräckis och imorgon blir det nog en syster dag.
Bilder från ihelgen kommer snart, medans får ni en bild från stöcketävlingarna förraåret.


nu taggar vi till!

Nu har jag packat nästan allt till måns och nästan allt till mig, det är bara smågrejor kvar. 
Imorgon ska jag fara till stallet kl8 så det blir väl att stiga upp kl7 för att packa det sista.
Vi far som sagt typ halv 10 fråån stallet och sen kommer vi hem någongång kanske kring 7kanske på söndag eller något? det här blir väl sista inlägget för helgen tror jag, men jag ska försöka uppdatera om kanske challe tar med sin dator? :)

nu ska jag väl se på TV och sen väntar sängen<3



städa..

ikväll är städkväll och jag ska göra allt detta innan mamma kommer hem (vilket är kl9 och kl är nu 20:30 och jag har inte börjat.. :S )

  • Städa mitt icke rena, fina, välstädade rum
  • städa toan
  • dammsuga hela huset
  • packa inför piteresan

önska mig lyckatill!


=)

idag blir det stallet :) klocka 1 ska jag, challe och vanja mötas i stallet och tvätta och packa allt inför pite.
Jag har tagit reda på vilka klasser jaq ska hoppa nu, och det var LC, LB+´5 (lagklassen), och LA (final ACBD).
jag ska bara hoppa lördag-söndag men vi far ju dit imorgon kring 10 på morgonen. Det kommer bli kul som satan! piteå är en av mina favorit ställen att sova över, stallen är så fina och banan är så trevlig.
Men nu ska jag klä på mig och packa lite så jag inte har allt kvar tills ikväll, det blir alltid sent sånna här dagar...
HARE!

surf


sommardag!!

Idag har jag varit i stallet från ett till typ halv 7.... jag och challe skulle rida till åkern och rida dressyr/busa och eftersom jag var där kl 1 och challe skulle komma kl 2 så började jag skrapa bommar vilket var en uppgift som stod på tavlan, jag var väl klar kl 2 och challe var fortfarandeinte där.. Jag tog mina borstar och började borsta den underbara måns utomhus eftersom det var så fint och bra väder :) när jag var klar gick jag in med måsse och tog in märta och började borsta märta det slutade med att jag sadlat båda och stod fortfarande och väntade på challe... tillslut kom segisen men miljoner ursäkter. hahha. iallafall for vi ut med pållarna. Måns vart överlycklig av att se det höga gräset och ville äta på direkten, men det fick han inte, utan istället så ville jag att vi skulle rida dressyr istället. Det gick väl inte sådär jättebra. han var väldigt dragitpå bettet och började typ draiväg direkt han såg märta. Det slutade med att jag och challe red lite galoppombyten. föresten! Jag höll på rida på några harar som gömde sig i gräset.. det lät ungefär såhär:
jag:CHALLE!!! SER DU KANINERNA!! KANINER SER DU !!!
challe: Nej, det är rådjur!
jag:NEJ, DET ÄR KANINER, SER DU INTE? KANINER!
challe: det är harar, hanna...
hahha :)
måns och märta fick busa och äta gräs på slutet och det uppskattades!

Nu ska jag sova enligt mina föräldrar men inte enligt mig. HARE!
Gamla bilder (2009) men bilder från ängen:
Måns och märta

Märta och challe (gräset är MYCKET längre nu)

påväg till åkern

APAN!!

jag har nog nårga filmer jag kan läggaut någon dag :)


:)

Jag tänkte bju på några härliga sommarbilder från i sommar, tittaånjut!

raise your voice

jag och vanja sitter och chillar framför TV:n det är ännu en dag med regn och ingen sommarkänsla.. Dock så lyser faktiskt solen ibland och vi funderar på om vi ska dra ner på stan och sätta oss vi kajen.
klockan är halv 7 och vi ska nog snart äta mat, kina låter super, men tror nog det kanske blir tacograttäng vilket inte heller låter fel:)

trött..

Har just vaknat av en lång natt...pga elin och hampus,....! Helvete så trött jag är, de somnade inte förens halv 10 på mogonen och det enda de gjorde under natten var att jävlas med mig som ville sova! jag vill bara spy på dom asså...
Jag ska berätta om gårdagen iallafall. Jag och Elin for till Hörnefors med moppe som tog typ 1timme och var med Nisse/daniel. Vi såg på två riktigt bra filmer. När vi skulle hem så regnade det typ och vi var väl inte så taggade på att just köra moppe hem i regn, speciellt inte när vi ser en älg en bit bort från vägen. haha, jag och elin höll gasen i botten även vid 30skylten.. haha :D
När vi kom hem dyngsura lagade vi mat och sen kom Hampus vid typ kvart i 2 eller något, och resten vet ni.

nu ska jag fara och vara med vanja och sanna, HARE!
Bilden är snygg som fan haha! Jag var ljus brun i håret där, det var väl 1år sen.


Friendship never ends

hej
Jag har precis kommit ut ur duschen och väntar fortfarande på att elin ska ringa...
Jag vet fortfarande inte riktigt säkert om vi ska till hörnefors, men jag kommer nog ha en bra dag ändå, för jag har planerat att jag och elin ska vara med varandra vad som än händer idag, och jag har alltid kul med elin<3

nu ska jag klä på mig, HARE!
Elin och hanna 6-7år kanske?

Elin och hanna 15år kanske?
 


Photographs and memories

sjukt less...... blääääää! jag är ju inte van vid bloggens funktioner och just nu skrev jag värsta lång inlägget och glömde bort att spara.... X( Aja, jag klagar så sommarlovet som inte är något SOMMARlov, men det är ju iallafall ett lov, tackochlov! :D I helgen ska vi till Piteå och tävlar, och jag har höga förväntningar på vädret. På piteåtävlingarna brukar det alltid vara fint väder(peppar peppar)


Jag tror jag ska tävla LC,LB,LB,LA men varken jag eller mamma har någon koll så det blir väl att kolla upp det :)
För er som inte vet är det div1 omg 2 då och omgång 1 vann ju stöckelaget, så vi hoppas på att även denna omgången kommer gå asbra! Laget består av Jag-måsse, challe-diesel, rebecka-kossan och vanja-gullan(bea?) men laget kan ändras. Hoppas det kommer bli en superhelg. Förra året jag tävlade där med måns så gick det jätte bra, jag minns att jag kom 3:a i en LA, och 5 i en LA och sen kom jag 2 i energikuppen(LA) :) Det var riktigt varmt, man kokade när man kom ut från banan efter att man hoppat. Tänkte hoppa i sängen snart, är sjukt trött.

Laget:


Piteå förra året:




2:a i energikupen


Go´natt!


do you remember me

Halloj
jag och vanja vaknade upp kl kvart i 12 av att challe ringde på vanjas mobil, och efter det kunde jag inte somna om. Hahha, då väkte jag typ vanja, och sen gick vi ner och åt frulle :D
Vi tankade och han bli lite ovänner pågrundav missförstånd, men det löser sig alltid lika snabbt och när vi var i stallet ¨så var vi vänner igen! Det gick inte så bra att rida idag. Måns var duktig till en början, men när jag skulle göra galoppombyten på rakt spår gick det sämre. Eftersom det var på slutet av passet så hade han hunnit blivit trött och han bara sköt ut rumpan hela tiden....,men han är den bästa iallafall :)
I morgon ska jag och elin till hörnefors, om det blir som planerat. Där ska vi träffa en massa folk och ha super kul! Men allt är ju inte planerat såå vi får väl se hur det blir i slutändan.

Hejs!"


Tjo

YEAH! nu har jag skaffat mig en blogg. =) TACK VANJA!
Ja, den här bloggen kommer väl att handla mycket om mig, mina super sköna kompisar och mitt intresse ridning.
Jaa, jag antar att de flesta som läser och hittar denna blogg vet vem jag är, så jag tänker inte gå in på detaljer om allt utan jag börjar skriva om min dag på direkten =)
Idag så vaknade jag kring 11 av alarmet på min mobil. Kämpade upp ur sängen för att kunna fara till stallet, då träningen började kl 13.00. Vi skulle träna omhoppningar, och det gick verkligen super! Måsse var as fin och lyssnade jätte bra på mina hjälper.
Vanja väntade tills jag gjort klart måns och då for vi hem till mig fikade och hämtade mina kläder mm.
vi drog och hämtade min moppe hos Elin och sen for vi vidare till vanja. vi har ätit middag, och jordgubbar-MUMS! Nu ska vi se en film och sen blir det sängen.
Vinterbild, jag vet men jag sitter just nu på vanjas dator ju.
En vinterbild jag vet, men jag sitter ju på vanjas dator. HARE!

RSS 2.0